Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najgora moguća kupovina

  Ni jedna druga investicija ne garantuje toliki gubitak vrednosti kao što je kupovina novog automobila, tvrdi američki finansijski stručnjak i milioner Dejvid Bah (David Bach).

  Bah, pišu Automobili.hr, smatra da najveći broj kupaca novog automobila u principu posuđuje novac za realizaciju kupovine, bilo od prijatelja, bilo u obliku kredita banke, lizinga…

  „Kakvog smisla ima kupiti nešto što već nekoliko minuta nakon kupovine gubi najmanje 20 posto vrednosti, a u sledećih pet godina prosečan pad vrednosti automobila iznosi čak 60 posto?“ – pita se Bah te dodaje:

  „Kad nešto otplaćujete u ratama gubite osećaj ukupne vrednosti investicije. To je potpuno pogrešno. Uvek bi trebalo da gledate na kupovinu automobila kroz ukupnu cifru, pa kad na to dodate troškove održavanja, osiguranja, kamate i ostalog, vrlo brzo dolazite do zaključka da je kupovina novog vozila finansijski promašaj.“

  Takvom stavu pridružili su se i drugi renomirani finansijski stručnjaci kao Kevin O Liri, koji čak ne želi ni da pomisli na kupovinu automobila, nego se služi specijalizovanim servisima kao što su Uber i Lyft.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE