Lučić, Telekom Srbija: Da ga nismo kupili, Kopernikus bi nas brzo prestigao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lučić, Telekom Srbija: Da ga nismo kupili, Kopernikus bi nas brzo prestigao

  „Telekom Srbija” planira da kupi još nekoliko kablovskih provajdera, jer se tako jača pozicija kompanije u odnosu na konkurenciju, ostvaruje pristup novim tehnologijama, povećava vrednost kompanije i broj korisnika, rekao je u intervjuu za Politiku Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju „Telekom Srbija grupe”.

  “Uveren sam da ćemo od „Telekoma Srbija” da stvorimo ne samo telekomunikacionog lidera u regionu već i oslonac za koji bi se vezao digitalni razvoj Srbije. Nastavićemo da ukrupnjavamo ovo tržište sve dok ne postanemo lider i u Srbiji – zemlji odakle smo i počeli. Problem ovog tržišta je što još nije uređeno i što u Srbiji, za razliku od zemalja regiona, postoji 90 kablovskih provajdera koji su neka vrsta koalicije protiv „Telekoma”, jedni druge uglavnom ne napadaju, ali „jedu” korisnike „Telekoma Srbije”, kaže Lučić.

  Na pitanje da li je kupovina „Kopernikus”, kako su mnogi navodili, loš potez, Lučić je odgovorio da je to naprotiv bio dobar potez,jer “da ga nismo kupili „Kopernikus” bi nas brzo prestigao jer je imao razvojni put kao SBB.”

  “Još pre skoro tri godine, odmah po preuzimanju „Kopernikusa”, međunarodni fond „Abris” započeo je veliki investicioni ciklus ubrzane digitalizacije i zabeležio rast korisničke baze više od 35 odsto. Takođe, fond je bio odobrio i dodatnu investiciju, u iznosu od 100 miliona evra, za dalji rast kompanije i ukrupnjavanje tržišta, tako da bi nas sigurno prestigli u broju multimedijalnih korisnika”,rekao je Lučić za Politiku.

  Izvor: Politika/BIZLife

  Foto: Beta, Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE