Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deloitte izbor finsijskog direktora godine (Deloitte)

  Ovo je najbolja finansijska direktorka za 2021. godinu

  Anastasia Cvetković Čučulis, finansijska direktorka kompanije Dijamant d.o.o. proglašena je za najbolju finansijsku direktorku za postignuća u 2021. godini na drugoj dodeli ove nagrade koju zajedno organizuju konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije.  

  Nagrada je dodeljena na svečanosti u Narodnom muzeju, i uručile su je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S i članica UO Udruženja finansijskih direktora Srbije i Olivera Andrijašević, partner i lider CFO programa u Deloitte-u.

  “Ova nagrada je priznanje rezultata koji je tim Dijamanta ostvario ali i velika čast za mene. Uz čast ide i velika odgovornost. Odgovornost prema kolegama, odgovornost prema menadžmentu Fortenova grupe, u okviru koje posluje Dijamant i OIL Grupa, i koji su mi ukazali poverenje, odgovornost prema svim farmerima, saradnicima, dobavljačima, partnerima, bez kojih pola ovog uspeha ne bi bilo moguće, odgovornost prema Udruženju finansijskih direktora Srbije, i na kraju, odgovornost prema samome sebi. Verujte u sebe, svoje znanje i stavove, okružite se odličnim saradnicima, jasno držite pogled na cilju i budite spremni na kompromise, ali ne prevelike na tom putu” navodi CFO godine Anastasia Cvetković Čučulis.

  Deloitte izbor finsijskog direktora godine (Deloitte)

  Deloitte izbor finsijskog direktora godine, Dijamant (Deloitte)

  Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora i njihov značaj za poslovanje kompanija, Deloitte i Udruženje finansijskih direktora pokrenuli su krajem septembra drugi po redu konkurs za Izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema unapred jasno definisanim kvalitativnim i kvantitativnim kriterijumima, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2021. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

  Važnost transparentnog korporativnog upravljanja

  Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

  “Drago mi je da smo i ove godine zajedno sa našim dragim partnerima, Udruženjem finansijskih direktora Srbije, organizovali ovaj konkurs jer smatram da treba i dalje da radimo na podizanju svesti o važnosti kvalitetnog i transparentnog upravljanja korporativnim finansijama. Prisutnost dobrih praksi korporativnog upravljanja znatno doprinosi ekonomskoj snazi kompanije i njenog okruženja,” istakla je partner u Deloitte-u Olivera Andrijašević.

  Deloitte izbor finsijskog direktora godine (Deloitte)

  Deloitte izbor finsijskog direktora godine (Deloitte)

  „Doneli smo tešku odluku da izaberemo jednu osobu a ne sve finaliste koji svako na svoj način i svojim radom demonstrira baš one vrednosti zbog kojih postoji ova nagrada. Čestitam svima na fantastičnim rezultatima i odličnim nominacijama,“ rekla je Violeta Kovačević, predsednica žirija i članica UO Udruženja finansijskih direktora Srbije koje okuplja oko 200 članova koji upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

  Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora činili su:

  • Nenad Mijailović u ulozi počasnog predsednika žirija, izvršni direktor za finansije kompanije Galenika a.d. i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, i najbolji regionalni finansijski direktor u Jugoistočnoj Evropi
  • Violeta Kovačević, član Upravnog odbora Udruženja finansijskih direktora Srbije i CEO kompanije Merkator-S
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobank Direktna a.d.
  • Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO kompanije MikroElektronika
  • Slobodan Žepinić, član Udruženja finansijskih direktora Srbije i finansijski direktor kompanije Novelic i
  • Olivera Andrijašević, partner u kompaniji Deloitte

  Izvor: BIZLife

  Foto: Deloitte

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE