Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovih 7 stvari govore ODLIČNI ŠEFOVI

  Svako uspešno poslovanje započinje dobrim rukovođenjem šefa i njegovim odnosom sa svojim timom koji treba da usmeri, motiviše i ostvari sa njima željene rezultate. Čak i minimalne stvari kao što su neki gestovi ili rečenice, mogu mnogo uticati na zaposlene, a ovih sedam stvari znaju da kažu samo najbolji.

  ’Verujem ti’

  Ovime dobar šef iskazuje da poklanja poverenje svom podređenom i pokazuje da mu veruje i da zna da će sve obaviti kako treba. Ova sitnica povećaće samopouzdanje zaposlenog i učiniće čuda u radnom kolektivu.

  ’Ponosan sam na tebe’

  Ovime se još više pokazuje poverenje i iskazuje ponos koji kod zaposlenog može da proizvede samo dodatan podstrek da se i dalje trudi i napreduje.

  ’Hvala’

   Na kojoj god da je neko poziciji kada pokazuje da je u osnovi samo čovek, prijatnog ponašanja i manira, on zavređuje poverenje okoline.

  ’Uvek imam vremena za tebe’

  Kada zaposleni oseti da ima poseban odnos sa šefom u njemu se budi posebna energija i dodatno je motivisan da održi taj dobar odnos sa njim.

  ’Kako mogu da ti pomognem’

  Veoma je prijatno kada osetite da je vašem šefu stalo i da brine o vama, piše Inc. Pravi lider je onaj koji je spreman da zavrne rukave i pomogne svojim ljudima, a to zaposleni nikada ne zaboravljaju.

  ’Žao mi je’

  Svako može da pogreši ali malo ko na visokoj funkciji preuzima odgovornost i ima je pred svojim zaposlenima. Najgore je da uspešni ljudi misle da mogu sve najbolje i nemaju ni trunku empatije.

  ’Ne brini o tome’

  Zaposlene umiruje da nadređeni drži sve pod kontrolom i da preuzima odgovornost za rad svog tima. Oni tada imaju visoko mišljenje o firmi u kojoj rade i zadovoljni su uslovima. Nakon ove rečenice članovi tima se zaista osećaju posebno.

  [preporucene_vesti ids=“261354, 258549, 258543″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE