Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sreća (Unsplash)

  Ove 4 knjige pomoći će vam da podignete KVALITET ŽIVOTA bez da izgubite sebe

  Priručnici samopomoći nam često govore kako se nositi sa životom. Pritom nam tvrde kako se treba dosta promeniti kako bismo došli do cilja. Iako navode da menjamo samo misli, ponašanja i sl., imamo osećaj kao da pritom gubimo sebe. Toliko posla, zar ništa ne valja u startu? Novi temelji, novi stavovi, novi pogledi na život. No, ne ide to samo tako, šta će primetiti mnogi čitaoci ove vrste literature.

  Čitaš, radiš nešto, nema promene koju si očekivao. Ipak, čitajući upoznajemo delove sebe te, u idealnoj situaciji, malo-pomalo uspevamo povezati različite strane svoje ličnosti i pomiriti ih.

  Istraživači, sreća

  Istraživači, sreća, radost (Pexels)

  Stoga, koliko god mislili da je teško postići trajne rezultate, važno je imati na umu da ne znamo uočiti promenu dok proces traje već se samo jednog dana probudimo (malkice) drugačiji – zreliji. Nekako izgleda da proces odrastanja nikad ne prestaje. Evo nekih naslova koji će vam pomoći na tom putu unutrašnjeg sazrevanja.

  Princeza koja je verovala u bajke – Marcia Grad Powers

  Moderna bajka koja pogađa pravo u srce. Priča koja nas vodi kroz osećanja, snove i strahove kako bismo našli pravu sreću i istinsku ljubav i naučili razlikovati stvarnost od mašte. Nema ničeg lošeg u verovanju u bajke. Međutim, moramo znati da ono što nam se stvarno događa nije isto kao ono o čemu smo sanjali. Kada se s time pomirimo, shvatićemo da je sretan kraj moguć i danas, u našoj modernoj bajci. A princ ne belom konju? Neka se sam za sebe pobrine!

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели S. B. (@sombookstagram)

  Saveti za izuzetan život – Robin Sharma

  Robina Sharmu ne treba posebno predstavljati. Poznato ime kod nas i u svetu, autor nas kao stručnjak za lični razvoj i uspeh u svim područjima života u ovoj knjizi kroz kratke crtice upoznaje s brojnim načinima kojima svoj život možemo učiniti boljim. Često, osvrćući se na vlastita iskustva i svakodnevne situacije, Sharma velikim umećem povezuje naizgled beznačajne događaje s mudrošću. U priručniku takođe navodi životne navike uspešnih ljudi, taktike i strategije za pretvaranje poteškoća u prilike, tehnike upravljanja vremenom, ideje za ostvarenje životne ravnoteže i slično.

  Toksična pozitivnost – Whitney Goodman

  Američka psihoterapeutkinja Whitney Goodman u ovom vodiču izlaže najnovija naučna istraživanja s brojnim primerima iz svoje višegodišnje prakse koji razotkrivaju svu štetnost toksične pozitivnosti za naše mentalno i telesno zdravlje. Objasniće vam kako se zdravo nositi s teškim emocijama, ali i naučiti vas šta učiniti kad svedočite patnjama drugih te vam na taj način pomoći da budete bolji prijatelji, roditelji, kolege ili partneri kad neko koga volite proživljava teške trenutke. Savršena protivravnoteža svetu koji, kad zagusti, zna reći samo „gledajte to s vedrije strane“!

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели Raluca Radu (@ralucaradumth)

  U potrazi za srećom – Anders Hansen

  Kad se ne osećamo dobro, skloni smo poverovati kako nešto s nama nije u redu, ali teskoba i depresija su prirodna stanja koja postoje još iz vremena kad su mnogi umirali od gladi ili zaraznih bolesti. U svojoj revolucionarnoj knjizi Anders Hansen iznosi nekoliko fascinantnih teza – od kojih je najzanimljivija ona da, suprotno našim uverenjima kako nešto s njim nije u redu, napad panike znači da naš mozak funkcioniše baš kako treba. Pokazuje nam i da nismo stvoreni kako bismo celo vreme bili srećni – da je tako, naši preci jednostavno ne bi uspeli preživeti. Praktičnim smernicama i zanimljivim primerima, autor objašnjava kako naš um funkcioniše i budi nadu da se uistinu možemo bolje osećati u današnjem stresnom, digitalno povezanom svetu.

  Izvor: Index.hr

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE