Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Autoput Bar Boljare

  Ovako izgleda CG autoput od Bara do Boljara (VIDEO)

  Sa 16 tunela i 20 mostova smeštenih na svega 41,5 kilometara, prva deonica crnogorskog autoputa Bar-Boljare, sve je samo ne tipičan ravničarski autoput.

  Most Moračica simbol autoputa

  U mostovima i tunelima je oko 60 odsto trase, dok je svega 40 odsto otvorena trasa autoputa, koji je već poznat i po mostu Moračica, jednom od najviših mostova na Balkanu.

  Most Moračica, simbol autoputa Bar-Boljare, visok je 161 metar, dugačak skoro kilometar i oslanja se na pet stubova.

  Prioritetna deonica na potezu Smokovac-Uvač-Mateševo počinje na izlazu iz Podgorice, a završava se u mestu Mateševo, nadomak severnije opštine Kolašin.

  U samo 40 kilometara crnogorski autoput savladava uspon veći od 1.000 metara nadmorske visine, zbog čega je projekat bio toliko kompleksan.

  Ovih dana intenzivno se privode kraju radovi na ovom najvećem infrastrukturnom projektu u istoriji Crne Gore, čija je prvobitna dogovorena cena 809 miliona dolara. Glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC, koja je imala obavezu da na projektu uključi i domaće podizvođače i radnu snagu.

  Od Podgorice do Kolašina za pola sata

  Na snimku Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore pogledajte kako izgleda prvi crnogorski autoput, na kojem će građevinski radovi biti završeni već krajem meseca, nakon čega se čeka prijem radova, kontrola i upotrebne dozvole, kako bi autoput bio i zvanično otvoren.

  Nakon puštanja u upotrebu, putovanje od Podgorice do Kolašina biće skraćeno sa više od sat na oko pola sata.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE