Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mišlenov vodič

  Ovaj evropski grad ima najbolju hranu na svetu

  Od danskih sendviča i turskih ćufti do islandske fermentisane ajkule, hrana u Evropi dolazi u svim oblicima, veličinama i ukusima. Ali postoji samo jedan evropski grad koji može zvanično da kaže da ima najbolju hranu na planeti.

  Hiljade meštana je bilo uključeno u istraživanje koje je podrazumevalo da jedu van njihovog grada kako bi napravili novu rang listu najboljih gradova na svetu za hranu, a Napulj je ocenjen kao najbolji zbog svog kvaliteta i pristupačnosti.

  Priprema i deljenje hrane je u srcu italijanske kulture, od ukusnih jela koja se služe na severu do svežih morskih plodova koji se jedu na ostrvima. Ali ako postoji nešto po čemu je Italija poznata, to je pica, a nema bolje od margarite, piše Time Out.

  Italija, hrana

  Italija, hrana (Freepik)

  Napulj nije bio jedini grad u Evropi koji se našao na listi. Liverpul je došao na 11. mesto, zahvaljujući velikodušnoj pomoći novih kuvara koji dolaze iz grada, a Sevilja je rangirana na 13. mestu, a lokalna spisateljica Ana Kaminski kaže da je gradska scena hrane „već godinama među najuzbudljivijim u Španiji“.

  Porto, Lion i Kopenhagen su ušli u 20 najboljih, a Madrid je izabrao kuvar Majkl Ajub iz Fornina, koji je rekao: „Madrid je riznica kulturnih čuda, sa bogatom kulturom i dubokim istorijskim nasleđem. To je bez sumnje jedan od najboljih gradova na svetu – za hranu i sve ostalo.“

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE