Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovaj čovek je dug od 50 hiljada dolara pretvorio u MILIONSKI POSAO

  Tokom 2010. godine, tridesetogodišnji Kajli Tejlor je bio u dugu od 50 hiljada dolara za fakultet od kojeg je odustao. Pošto mu je bilo dosta da čitav taj teret nosi sam na plećima, Tejlor je započeo blog na kojem je dokumentovao svoj put otplaćivanja duga i lekcije koje je naučio usput. Danas, sajt Penny Hoarder ima preko 15 miliona jedinstvenih poseta svakog meseca.

  „Počeo sam da radim na Penny Hoarder-u dok sam radio u nevladinom sektoru. Mislio sam prvobitno da ću da ‘završim’ u politici. Nekoliko puta sam kretao i odustajao od škole i našao sam se sa 50 hiljada dolara duga. Odrastao sam sa samohranom majkom  koja je uvek bila otvorena i iskrena o našim finansijama. Tačno smo znali koliko para imamo i koliko možemo da potrošimo. Otvorio sam ovaj blog na početku kako bih se vratio na majčin sistem i priznao sebi da moram da izađem iz duga.

  Na početku sam pisao samo zbog sebe. To je većinom bio onlajn dnevnik. Moje ime čak nije bilo na njemu. Nakon šest meseci, kupio sam domen i počeo da pišem pod svojim imenom. Tada smo dobili veću publiku, a ja sam počeo da se upoznajem sa drugim blogerima.

  Još na početku sam primetio da su mnogi izdavači bili nesposobni da nađu biznis model koji bi im odgovarao. Marketari nisu bili zainteresovani za banere, hteli su nešto više. Od 2011. Penny Hoarder je radio sa klijentima van banera.  Otkrili smo da je ‘performance marketing’ ono što nama odgovara. Klijenti nas plaćaju samo kada odradimo uspešnu kampanju. Na primer, radimo sa Uberom i Lyftom kako bismo regrutovali nove vozače. Kada se prvi vozač regrutuje preko našeg sajta i kada primi prvu platu, tada i mi dobijamo novac. Ovakva vrsta saradnje nam je pomogla da porastemo.

  Dve i po godine nakon započinjanja bloga bio sam sposoban da otplatim sve dugove. To je bio odlično za mene, jer me je dug mrvio na ličnom planu, ali i za čitaoce jer su mi se javljali da mi kažu kako im je blog pomogao. Tokom 2015 sam angažovao ljude da pišu na sajtu, a ja sam se usmerio na druge strane posla.   Sada želimo da povećamo naš tim od 100 članova i da i dalje napredujemo.“

   

  Izvor: BIZLife, Inc.com

  Foto: Youtube printscreen

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE