Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tomislav Momirović, rekonstrukcija Pančevca

  „Otvoreni Balkan najbolji regionalni projekat u poslednjih 30 godina“

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je u Tirani da je Otvoreni Balkan najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina, osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što ih spaja.

  Momirović je, uoči skupa o putevima Zapadnog Balkana 2022. godine, nakon sastanka s ministarkom infrastrukture i energetike Albanije Belindom Baluku, istakao da Srbija i Albanija imaju priliku da naprave najveće ekonomske iskorake u svojoj istoriji.

  Ministar je ukazao na to da se svako povezivanje između država pre svega odnosi na infrastrukturu, odnosno na drumski, železnički i vazdušni saobraćaj, dodavši da danas imamo redovnu vazdušnu komunikaciju između Beograda i Tirane i svakodnevno na toj relaciji realizuju se dva leta.

  Kako je saopšteno iz njegovog Ministarstva, Momirović je naglasio da je jedan od projekata koji je i predstavljen na konferenciji „Zapadni Balkan“ i rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd–Bar.

  Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd–Bar plan nam je da odvojimo jedan krak i da povežemo i Skadar i Tiranu sa tom strateški važnom prugom za Srbiju i na taj način dodatno je ojačamo, istakao je Momirović i dodao da svakodnevno sve više ljudi putuje iz Albanije u Srbiju, kao i obrnuto i ta putna komunikacija će samo rasti.

  Samit o putevima Zapadnog Balkana 2022. godine u organizaciji Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sa nazivom „Oblikovanje budućnosti: sigurni, pametni i održivi putevi“, okupiće partnere iz Jugoistočne Evrope i visoke zvaničnike zadužene za saobraćaj, predstavnike zemalja članica EU, regionalnih institucija i međunarodnih organizacija.

  Vučić sit moljakanja: Ko hoće, hoće

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom samita Otvorenog Balkana u utorak Ohridu, poručio da je „sit moljakanja i potrebe da se govori nekima drugima da treba da se pridruže“.

  „Mi imamo Otvoreni Balkan između Severne Makedonije, Albanije i Srbije, ko hoće – hoće, ko neće, da molim ne pada mi na pamet“, rekao je predsednik gostujući u Dnevniku RTS.

  Vučić je upitan i da li Otvoreni Balkan postaje primaljiviji i drugim državama, posebno imajući na umu da će na Samitu prvi put gostovati i premijer Crne Gore Dritan Abazović i Zoran Tegeltija, predsedavajući Saveta ministara BiH.

  On je naglasio da su Tegeltija i Abazović samo posmatrači i da „ne zna da li to postaje primaljivije drugima“.

  Izvor: Danas, FoNet, RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE