Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veliki nedostatak osoblja: Britanske aviokompanije otkazuju letove

  Planove britanskih putnika koji su nedavne praznike proveli u inostranstvu poremetili su iznenadni otkazi letova avioprevoznika EasyJet, British Airways, Tui Airways i Wizz Air, koji se suočavaju s velikim nedostatkom osoblja.

  PC Agency procenjuje da su nedeljne izmene letova uticale na najmanje 15.000 putnika.

  Nakon što je EasyJet otkazao desetine letova tokom vikenda, sad je otkazao dodatnih 26 koji bi trebalo da stignu na londonski Getvik.

  Otkazali su veze za destinacije kao što su Bilbao, Madrid i Sevilja u Španiji, Milano i Palermo u Italiji, Ženeva i Cirih u Švajcarskoj i Malta.

  British Airways otkazao je više od 100 kratkih letova na aerodrom Hitrou, ističući da su putnici unapred obavešteni. Tui Airways je, međutim, otkazao šest letova iz Mančestera.

  Prema Ciriumu, oko 225 polazaka sa britanskih aerodroma otkazano je između ponedeljka i petka prošle sedmice. U istom periodu prošle godine bilo je 24 otkaza.

  Izvršni direktor PC agencije Paul Charles objasnio je da su nedeljne promene leta u poslednjem trenutku izazvale „velike lančane efekte“.

  Putnici britanskih avikompanija mesecima se suočavaju s prekidima letova zbog nedostatka osoblja, budući da su kompanije otpustile hiljade ljudi tokom pandemije kovida-19.

  Avioprevoznici i operateri aerodroma sada imaju problema s zapošljavanjem novog osoblja i sprovođenjem bezbednosnih provera.

  Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps odbacio je pozive da se otvore vrata „jeftinijoj“ stranoj radnoj snazi kako bi se smanjio pritisak na vazduhoplovni sektor.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE