Otvorena sedma sezona projekta “Fudbal za prijateljstvo”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorena sedma sezona projekta “Fudbal za prijateljstvo”

  Sedma sezona najvećeg društveno-odgovornog projekta za decu u sportu na svetu, “Fudbal za prijateljstvo”, otvorila je kompanija Gazprom, zvanični Partner UEFA Lige šampiona.

  Kako je saopšteno, Srbija je jedna od prvih osam zemalja sveta u kojoj je ovaj projekat pokrenut – a koji je prošle godine tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji okupio 211 zemalja i teritorija širom planete.

  Ovogodišnji završni Forum projekta biće održan od 28. maja do 2. juna, u nedelji održavanja finalnog meča UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. Glavni cilj projekta i ove godine je da podrži dečiji i omladinski sport, promoviše vrednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i neguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura sveta.

  Dečaci i devojčice – među kojima i deca sa fizičkim nedostacima i posebnim potrebama svake godine učestvuju u programima “Fudbala za prijateljstvo”, kroz koje zajedno promovišu osnovnih Devet vrednosti projekta: prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, posvećenost, pobednički duh, poštovanje tradicije i čast.

  Zvanični partner projekta u Srbiji i ove godine će biti FK “Crvena zvezda”.

  Tokom održavanja sedme sezone projekta “Fudbal za prijateljstvo”, brojni događaji će biti priređeni u različitim zemljama sveta. Sastavi mešanih “Međunarodnih timova prijateljstva” biće određeni tokom Otvorenog žreba – a imenovani po retkim životinjskim vrstama, u saglasnosti sa misijom zaštite životne sredine projekta. Širom planete će i ove godine biti obeležen “Međunarodni dan fudbala i prijateljstva” – time što će deca i odrasli uzeti učešće u programima podrške projektu, nastupiti u “Mečevima prijateljstva” i “Otvorenim časovima prijateljstva” – i pritom razmenjivati končane Narukvice prijateljstva, zvanični simbol koji svojom plavom bojom označava mirno nebo, a zelenom – travnati fudbalski teren.

  Mladi dečiji novinari iz celog sveta će uzeti učešće u radu Međunarodnog dečijeg pres-centra koji će pokrivati događaje i aktivnosti nove sezone projekta “Fudbal za prijateljstvo”. Deca-novinari će se obučavati da postanu pravi reporteri i iskoriste novostečena znanja kako bi izveštavali za završnih manifestacija projekta u Madridu – rame uz rame sa vodećim svetskim medijima koji će i ove godine sa lica mesta pratiti ovaj projekat. 

  Ove godine će – uz svoje vršnjake u ulozi izveštača, igrača ili mladih trenera – po prvi put uzeti učešće u projektu i mlade sudije – koji pohađaju kurseve za fudbalske sudije u svojim matičnim zemljama. Svi oni će aktivno učestvovati u programu “Međunarodnog kampa prijateljstva” – koji će u nekoliko dana svog trajanja deci prirediti više obrazovnih i sportskih zbivanja, radionica vođenih od strane fudbalskih asova, treninga pod budnim okom mladih trenera i stručnih predavanja i zabavnih sadržaja u okviru programa “Škole devet vrednosti”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE