Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi BIZNIS PČELINJAK u Beogradu: Sačuvajmo pčele ZAJEDNO

  U utorak, 31. maja, otvoren je prvi biznis pčelinjak u Beogradu

  koktel povodom otvaranja biznis pčelinjaka, Silosi Beograd

  koktel povodom otvaranja biznis pčelinjaka, Silosi Beograd

  U zoni beogradskih Silosa, tačnije u Honey Garden-u, postavljene su prve biznis košnice koje su društveno odgovorne kompanije rentirale na period od godinu dana i koje, sa svojim domaćinima iz Bee Center-a, dele med proizveden za to vreme.

  Događaj je organizovala Nordijska poslovna alijansa, čije su članice većim delom uzele učešće u projektu. Među prisutnima bili su i predstavnici Nordijskih Ambasada, EU i UN, kao i mnogobrojni članovi poslovne zajednice.

  Na samom početku, prisutnima se obratila direktorka Nordijske poslovne alijanse, Iva Petrović, koja je poručila da su biodiverzitet i briga o životnoj sredini u fokusu njene asocijacije.

  David Mardešić i Iva Petrović

  David Mardešić i Iva Petrović

  S obzirom da su Nordijske zemlje pioniri i lideri u ovim oblastima, projekti Nordijske poslovne alijanse streme da prenesu znanja, iskustva i dobre prakse iz tih zemalja, sa ciljem unapređenja celokupnog ambijenta u Srbiji.

  Zamenik Švedskog Ambasadora u Srbiji, Alexander Peyre-Dutrey se osvrnuo na dva projekta. U pitanju su obrazovanje mladih žena u pčelarstvu i ozelenjavanje i irigacija zelenih površina u pčelinjku. Ti projekti predstavljaju podršku Švedske ambasade ovoj plemenitoj inicijativi.

  Zamenik Švedskog Ambasadora u Srbiji, Alexander Peyre-Dutrey

  Zamenik Švedskog Ambasadora u Srbiji, Alexander Peyre-Dutrey

  Aleksandar Tripković, član Borda Nordijske poslovne alijanse, istakao je da je njegova kompanija AstraZeneca aktivno uključena u mnogobrojne inicijative koje je se tiču ordživog razvoja i zaštite životne sredine.

  AstraZeneca je pored svojih košnica podržala i sadnju medonsnih biljaka kao i drveća koji će oplemeniti pčelinjak kod Silosa.

  David Mardešić iz BeeCenter-a je naglasio da je ovo tek početak projekta i da će zajedno sa svim partnerima raditi na edukaciji građana, sa akcentom na mlađu populaciju, kao i da jedino zajedno možemo pomoći svim pčelama, kako medonosnim tako i drugim vrstama.

  Pored edukacija, sadiće se i medonosno bilje, postavljati hoteli za insekte i naravno proizvoditi vrlo ukusan beogradski med.

  zvanice i David Mardešić na otvaranju biznis pčelinjaka

  zvanice i David Mardešić na otvaranju biznis pčelinjaka

  Društveno odgovorne kompanije podržale biznis pčelinjak

  Društveno odgovorne kompanije koje su do sada uzele učešće u projektu su AstraZenca, Better Collective, Clipping, Evrocons, IF McCann Group, Karanović & Partners, Radisson i Uniqa.

  Događaj je upriličen koktelom u fantastičnom ambijentu Ponta 011 bara koji posluje u sklopu Silosa Beograd.

  Do sledećeg druženja, #sacuvajmosvepcele – ZAJEDNO!

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Nordijska poslovna alijansa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE