Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren novi pogon u Jumku

  Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas u Vranju novi pogon „Balistika“ u holding kompaniji Jumko, u kome će se proizvoditi zaštitna pancirna oprema za potrebe vojske i policije.

  Brnabić je na otvaranju rekla da joj je drago što se Jumko vraća na stazu uspeha i da nije reč samo o otvaranju novih 150 radnih mesta, već i o tome što će novi pogon otvoriti za Jumko nova tržišta.

  „Nije samo stvar u 150 radnih mesta, iako je svako radno mesto važno. Ovo je i povećanje proizvodnog potencijala za izvoz naše namenske industrije. Jumko se polako vraća na sva svetska tržišta, čemu će doprineti otvaranje novog pogona“, kazala je ona.

  Brnabić je navela da nije moguć ekonomski razvoj Srbije bez lokalnog ekonomskog razvoja i da je važno da svaka lokalna samouprava podrži takve nove investicije da bi one mogle brže da se realizuju.

  Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je stabilnost u poslovanju kompanije koja je poslednjih nekoliko godina prošla kroz težak period, postignuta zahvaljujući pomoći Vlade Srbije.

  On je rekao da pomoć Vlade Srbije Jumku, znači pomoć Vranju.

  Generalni direktor holding kompanije Jumko Branislav Trajković je rekao da će Jumko u novom pogonu dnevno proizvoditi 20.000 zaštitnih ploča i 10.000 kompleta zaštitne opreme.

  Prema njegovim rećima, Jumko je u novi pogon uložio pola miliona evra sopstvenih sredstava.

  U tom pogonu zaposleno je 50 radnika dok će u toku naredne godine biti zaposleno ukupno 150.

  Brnabić će prisustvovati i otvaranju novog pogona u kompaniji Britiš amerikan tabako koja je kroz privatizaciju Duvanske industrije Vranje postala najveći britanski investitor u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE