Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OTP kombinovani stambeni kredit

  „I” je bolje od „ili”

  Kombinovani stambeni kredit OTP banke idealno rešenje u okruženju punom promena.

  Kupovina stana je veoma važna životna odluka, o kojoj se temeljno razmišlja i gde se vodi računa o svim detaljima, naročito o finansijskom aspektu. Nije potrebno ni naglašavati koliko je važno pažljivo birati na koji način otplaćivati svoj novi dom.

  Kako da znate koje je najbolje rešenje za kupovinu stana, koje će vam omogućiti da ne brinete u decenijama koje dolaze? OTP banka, lider u kreditiranju stanovništva i privrede, ima jedinstvenu ponudu na našem tržištu – kombinovani stambeni kredit. Reč je o kreditu koji vam omogućava da na svake tri godine prelazite sa varijabilne kamatne stope na fiksnu kamatnu stopu, i obrnuto, tokom celog roka otplate, bez obzira na tržišna dešavanja.

  Do novog stana uz mogućnost izbora fiksne ili varijabilne kamatne stope

  Fiksna ili varijabilna kamata? Ovo je odluka koju ćete uz kombinovani stambeni kredit moći da donosite na svake tri godine, a ne samo prilikom podizanja željenog iznosa. Dakle, nakon svakog trogodišnjeg perioda, banka vam nudi mogućnost da ostanete na odabranom tipu kamate ili da bez naknade pređete na drugi tip.

  Zašto je dobro imati mogućnost promene kamate?

  Recimo, izabrali ste fiksnu kamatnu stopu, a nakon tri godine procenite da je varijabilna kamata povoljnija nego fiksna – veoma jednostavno i bez troškova možete preći na nju, a nakon tri godine opet birati koju želite. U okruženju punom promena, ovo je idealno rešenje.

  Osnovni uslovi i karakteristike kredita

  Proces odobrenja kredita je brz. Minimalni iznos je 10.000 evra, a učešće iznosi od 10 do 20 odsto od zahtevanog iznosa (u zavisnosti od nekretnine koja je predmet hipoteke). Novac se može koristiti za kupovinu uknjiženih, kao i neuknjiženih nekretnina. Rok otplate je do 30 godina, a u trenutku podnošenja zahteva dovoljno je da imate 21 godinu, dok u trenutku otplate poslednje rate ne možete biti stariji od 70 godina.

  Za podizanje kombinovanog stambenog kredita u OTP banci, potrebno je da budete u stalnom radnom odnosu kod istog poslodavca šest meseci, da otvorite tekući račun u ovoj banci i izvršite prenos plate.

  Osiguranje života korisnika – za one koji ništa ne prepuštaju slučaju

  Pri podizanju kredita možete se odlučiti i za osiguranje života tokom celog perioda otplate. Stambeni kredit je životna investicija, prosečna otplata traje od 15 do 20 godina. Međutim, u slučaju nepredviđenih životnih okolnosti, može se dogoditi da naslednici ne mogu da izmire rate po kreditu za stan koji je pod hipotekom. Ovakav scenario je moguće preduprediti uz ovo osiguranje, budući da u njihovo ime osiguravajuća kuća vraća ostatak duga po kreditu, banka briše hipoteku sa stana, a porodica korisnika kredita oslobađa se svih dugovanja.

  U vremenima punim promena – stambeni kredit sa varijabilnom kamatom idealno je rešenje za sve one koji znaju da je „i” bolje od „ili”.

  Više o ponudi OTP banke saznajte besplatnim pozivom na broj 0800 23 23 22 ili na sajtu www.otpbanka.rs.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE