Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otkriveno šta je uzrok salmonele u Kinder jajima i čokoladnim bombonama

    Evropski zdravstveni zvaničnici koji istražuju izbijanje salmonele povezane sa čokoladnim uskršnjim jajima od kojih je obolelo najmanje 150 dece širom kontinenta rekli su danas da sumnjaju da je to zbog loše mlaćenice u jednoj belgijskoj fabrici.

    U proceni kontinuirane epidemije, stručnjaci iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti i Evropske agencije za sigurnost hrane rekli su da su uporedili isti soj salmonele koji trenutno inficira ljude s uzorcima uzetim iz fabrike u Belgiji prošlog decembra.

    Zvaničnici su rekli da je kompanija identifikovala „korak obrade koji uključuje mlaćenicu“ kao tačku kontaminacije za dva proizvoda, čokoladna jaja sa igračkom iznenađenja i čokoladne praline italijanske firme Ferrero.

    Kinder jaje

    Prije nego što je belgijska fabrika zatvorena, međutim, evropski zvaničnici su primetili da je izvozila „implicirane čokoladne proizvode“ širom Evrope i sveta.

    Od ove nedelje prijavljeno je 150 slučajeva salmonele u devet evropskih zemalja i Velikoj Britaniji nakon što je prvi slučaj otkriven u Britaniji prošlog decembra. Većina slučajeva bila je kod dece mlađe od 10 godina, a „izuzetno veliki broj“ je hospitaliziran, rekli su evropski zvaničnici. Britanija je do sada prijavila najviše slučajeva – 65 – od kojih je 43 prosto hospitalizovano.

    Izvor: Klix

    Foto: Pixels

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE