Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otac i sin prevarom na lutriji stekli milione dolara

  Otac i sin su u Sjedinjenim Američkim Državama nepravosnažno osuđeni za prevaru u kojoj su ostvarili lutrijski dobitak od 20 miliona dolara i zbog pokušaja da izbegnu porez u iznosu od šest miliona dolara.

  Sud u saveznoj državi Masačusets je 22. maja 63-godišnjeg Alija Jaafara osudio na pet godina zatvora, dok je njegovog 29-godišnjeg sina Yousefa osudio na četiri godine i dva meseca zatvora.

  Osim toga, moraju da plate šest miliona dolara. U decembru prošle godine su osuđeni za udruživanje radi poreske prevare, pokušaja pranja novca i podnošenje lažne poreske prijave.

  „Ovaj slučaj predstavlja razrađenu poresku prevaru. Otac i sin su u deset godina prevarili lutriju Masačusetsa i poresku upravu kako bi stekli milione dolara.

  Zajedno su radili na stvaranju mreže ljudi i širili lutrijsku prevaru, lažući državne službenike“, izjavio je v.d. tužioca Joshua Levy.

  Advokat osuđenih Valerie Carter je najavila da će se žaliti apelacionom sudu. Mohamed Jaafar, još jedan od Alijevih sinova, prošle godine je priznao krivicu za poresku prevaru i presuda će mu biti izrečena u julu.

  Sud, kazna

  U optužnici je navedeno da su članovi porodice Jaafar navedena krivična dela činili od 2011. do juna 2020. Terete se da su kupovali dobitne lozove od onih koji su želeli da ih prodaju uz popust za gotovinu, umesto da traže nagradu.

  To znači da su stvarni pobednici izbegavali identifikaciju u lutriji koja zadržava porez. Uz pomoć trgovaca lozovima su potraživali novac. Zbog toga je lutrija najavila da će poništiti licence desetinama trgovaca.

  Prema navodima tužilaštva, nezakonito su unovčili više od 14.000 lozova u iznosu od 20 miliona dolara. Tvrdi se da su dobitke prijavili, ali su u poreskim prijavama tvrdili da su izgubili na kockanju kako bi izbegli plaćanje federalnog poreza na dohodak.

  Agent za krivične prijave Joleen Simpson je izjavila da su članovi porodice Jaafar odgovorni za višegodišnju prevaru, prenosi CNN.

  klix

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE