Osuđen zbog PROSJAČENJA od kuće do kuće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osuđen zbog PROSJAČENJA od kuće do kuće

  Sud u Gračacu osudio je zbog prosjačenja Kninjanina Rajka S. jer je 11. septembra 2011. godine u Gračacu išao od kuće do kuće i tražio novac od građana govoreći da je gladan i da mu novac treba za hranu.

  Kako se navodi u presudi, optuženom je oduzeta imovinska korist od 60 kuna (oko 1.000 dinara), uz napomenu da će biti vraćeni oštećenima.

  Optužni predlog protiv njega podnela je tamošnja policija smatrajući da je time povredio članove Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a sud ga je proglasio krivim u prekršajnom postupku, piše Jutarnji list.

  “Kriv je što je dana 11. septembra 2011. godine u 16.30 u Gračacu išao od kuće do kuće i tražio novac od građana, govoreći da je gladan i da mu novac treba za hranu. Na taj način dobio je od Ljubice M. 10 kuna, Marjana T. 30 kuna i 20 kuna od Pere B., dakle, odao se prosjačenju”, zaključio je sud u Gračacu.

  Dobio je uslovnu kaznu zatvora od 15 dana, koja se neće izvršiti ako okrivljeni u “narednih 12 meseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna od kazne izrečene ovom uslovnom osudom”.

  Sud mu je oduzeo imovinsku korist koju je ostvario ovim prekršajem i po pravosnažnosti presude, vratiće je oštećenima.

  Sud je uzeo u obzir postojeće okolnosti i težinu prekršaja, zbog čega je okrivljenom za počinjeni prekršaj izrekao kaznu zatvora koju smatra primerenom da bi se ostvarila svrha kažnjavanja.

  Od okrivljenog je oduzeta imovinska korist koju je ostvario prekršajem, obrazložio je sud, pa ga je oslobodio plaćanja troškova postupka jer je lošeg imovinskog stanja.

  Izvor: Jutarni list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE