GORE NEGO IKAD: Pogrebnici NE PAMTE ovoliko sahrana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GORE NEGO IKAD: Pogrebnici NE PAMTE ovoliko sahrana

  Pogrebnici iz većine gradova u Srbiji tvrde da nikada nisu imali ovoliko sahrana, čak ni u prethodnim talasima epidemije.

  U Beogradu je, tako, na deset gradskih grobalja u septembru sahranjeno 1.417 preminulih. O kakvom povećanju smrtnosti se radi, govori podatak da je u istom mesecu prošle i pretprošle godine sahranjeno 1.017, odnosno 936 preminulih, piše Blic.

  Od početka oktobra se u Beogradu dnevno u proseku obavi 60 sahrana. Iz JKP Pogrebne usluge u Beogradu za Blic kažu da se za sahranjivanje na njihovim grobljima čeka od dva do pet dana, u zavisnosti od groblja.

  “Od 3. oktobra, zbog povećanja broja sahrana i kremacija, uvedeno je i sahranjivanje nedeljom na nekim od većih grobalja”, kažu u ovom JKP.

  I u valjevskom pogrebnom preduzeću tvrde da “nikad nije bilo ovako”. Kako kažu, u poslednjih mesec dana, svakog od šest radnih dana u sedmici imaju između pet i sedam sahrana, što je “tako veliki broj da se često dešava da se sahrane moraju obavljati i u poslepodnevnim satima, što nikada nije bilo”.

  I u Užicu pogrebna preduzeća imaju više posla nego ranije. “Nikada ranije nije bilo ovako. Premoreni su vozači i kapeldžije i kopači grobova koji svaki dan kopaju rake i moraju da rade svake subote, a do sada su im dve mesečno bile slobodne”, kažu za Blic iz Gradskih grobalja u Užicu.

  U jednom pogrebnom preduzeću iz Novog Sada za beogradski list kažu da je u septembru krenulo sa većim brojem umiranja, a da svaki dan imaju jedno ili dvoje pokojnika za koje porodica kaže da su preminuli od korone. “Tokom leta je bilo toliko retko da nismo imali skoro nijedan slučaj”, navode u preduzeću.

  Zbog gužvi na grobljima na sahrane se čeka i po nekoliko dana, ali, kažu iz ovog preduzeća, zimi se uvek više čeka jer ima manje termina za sahrane. “Prošle godine kada je bio pik korone, na sahranu se čekalo od sedam do deset dana”, ističu.

  Nekoliko meseci pred kraj prošle godine i početkom ove, na novosadskim grobljima zbog povećanog broja umrlih sahrane su se održavale i nedeljom.

  Izvor: 021, Blic

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE