Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Zajednička inicijativa Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske za razvoj železničkog saobraćaja

   Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvao je danas osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske. Zajedno sa svojim kolegama iz ovih zemalja, ministar Momirović je stavio potpis na dokument o osnivanju ovog Kvadrilateralnog saveta, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava.

  „Po prvi put pravimo ministarski savet koji će pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove“, rekao je ministar Momirović

  MGSI turska

  MGSI Turska

  Preneo sam svojim kolegama da Vlada Republike Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustajemo ni od jednog infrastrukturnog projekta, da najveće gradove u Srbiji spajamo najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi“, naveo je ministar i istakao da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evorpi besni rat i “kada moramo da obebedimo održivo snabdevanje i održivu potrošnju energenata za naše stanovništvo“.

  „Ne želimo da dozvolimo da budemo gubitnici u ovim izazovnim okolnostima za Evropu. Pokazaćemo još jednom Evropi da uz liderstvo Aleksandra Vučića, Vlada Republike Srbije može da odoli najvećim izazovim. Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv korona krize, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove“, zaključio je ministar Momirović.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE