Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  opština bač

  Opština Bač štedi struju i novac kroz javno-privatno partnerstvo  

  U Opštini Bač uspešno je završena implementacija projekta rekonstrukcije javnog osvetljenja. Ovaj važan korak ka modernizaciji infrastrukture rezultirao je ne samo estetski unapređenim javnim prostorom, već i značajnim energetskim uštedama.

  Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji ove opštine zaključen je na period od 15 godina. Tokom trajanja ugovornog perioda, ušteda u potrošnji električne energije iznosiće oko 11.333.000 kWh, što je za 15 godina trajanja ugovora smanjenje od oko 73% u odnosu na dosadašnju potrošnju.

  Ovim projektom Opština će ostvariti finansijske uštede u budžetu u iznosu od najmanje 936.000 evra, dok će projekat uticati na smanjenje emisije CO2 za oko 830 tona svake godine.

  Na teritoriji Opštine implementirano je 1.723 komada novih Schreder LED svetiljki koje doprinose energetski efikasnom osvetljenju duž puteva, ulica i trgova, što će omogućiti građanima da se osećaju bezbednije i sigurnije u noćnim satima.

  Implementacija ovog projekta u Opštini Bač jeste velika pobeda za našu zajednicu. Osim što smo osvetlili naše ulice, štedimo energiju i unapređujemo kvalitet života naših građana. Rekonstrukcijom javnog osvetljenja u našoj Opštini ostvarili smo značajne uštede u potrošnji električne energije, što direktno doprinosi boljem upravljanju budžetom lokalne samouprave“, istakao je predsednik opštine, Dr Steva Panić.

  Ovaj korak prema energetskoj efikasnosti i modernizaciji ne samo da čini Opštinu Bač lepšim mestom za život, već šalje snažnu poruku o posvećenosti očuvanju životne sredine i održivom razvoju. Bač postaje svetli primer drugim lokalnim samoupravama koje žele da smanje svoj ugljenični trag i unaprede kvalitet života u svojoj zajednici.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Dragan Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE