Oni rade za najbolje kompanije i to 3-4h dnevno. I upravo su PRIZNALI!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  subvencije za preduzetnike

  Oni rade za najbolje kompanije i to 3-4h dnevno. I upravo su PRIZNALI!

  Godinama unazad se raspravlja da li je radni dan od osam sati pristup koji treba da nastavi da se koristi ili pak nešto što treba u potpunosti odbaciti. Da bi se ovakva rasprava sprovela do kraja, potrebno je iskreno se zapitati: “Koliko sati zaista radimo?”.

  Ovo pitanje postavljeno je na platformi Blind, na kojoj radnici mogu anonimno da odgovaraju na anketna pitanja, ili da istraže svoje poslodavce.

  To je veoma uznemirujuće pitanje u periodu kada se radi mnogo duže nego što se radilo pre nego što je pandemija uticala na sve vrste biznisa.

  Oni koji imaju sreće da još uvek imaju posao, prijavili su da beleže mnogo više sati kada rade na daljinu, uglavnom zato što ne putuju do posla ili do sastanaka. S druge strane, radnici u prodavnicama ili zdravstvenim ustanovama iskusili su nagli porast potražnje za njihovim uslugama.

  Sve ovo povećalo je produktivnost, ali i anksioznost i šansu za izgaranjem, posebno kod žena na poslovnima tehnološke prirode koje ne samo da rade više sati nego ikad dok se pored toga bave i decom, već se plaše da će ako ne provedu to vreme radeći izgubiti svoj položaj.

  One očigledno nisu među 31 odsto zaposlenih u 42 tehnološke kompanije koje su na pitanje o radnim satima rekli da ulažu između tri i četiri sata dnevno rada. Pored toga, istraživanje je pokazalo da je 27 odsto tehnoloških stručnjaka reklo da radi pet do šest sati dnevno, a 11 odsto je izjavilo da radi samo jedan do dva sata. Suprotno tome, 30 odsto njih reklo je da radi između sedam i 10 sati dnevno.

  U istraživanju nije ispitivana produktivnost, jer se ona veoma razlikuje od osobe do osobe.

  Iako su odgovori bili uglavnom šaljivi, kako piše Fast Company, jedan zaposleni Amazona napisao je:

  “U Amazonu je potrebno najmanje 10 sati rada dnevno, uz izuzetke, npr. manje posla petkom, ili više posla vikendom,. Tokom korone radim mnogo više, kalendar obaveza je prepun a rukovodstvo sve vreme traži više”.

  U međuvremenu, zaposleni u Fejsbuku potvrdio je da pandemija nije jednako uticala na sve.

  “Ako se sastanci računaju, onda se radi oko 9, 10 sati, a ako se ne računaju, onda oko jedan sat”

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE