Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni ne moraju da brinu za radna mesta

  U svetu trenutno postoji velika tražnja za pilotima zbog povećanja globalnog aviosaobraćaja, zbog čega su oni sada u poziciji da biraju aviokompaniju za koju žele da rade, što bi, kako ocenjuje agencija Frans pres, moglo da pogodi pojedine niskotarifne aviokompanije.

  Rastuća tražnja za kabinskim osobljem povezana je sa talasom penzionisanja među „bejbi bumersima“ i rastom aviosaobraćaja, koji će se, prema procenama Međunarodne asocijacije za avio-saobraćaj (IATA), gotovo duplirati na 7,8 milijardi putnika u 2036. godini.

  Ono što je izvesno je da postoji manjak kabinskog osoblja i da oni sada odlaze u aviokompanije koje nude najbolje uslove, izjavio je Mark Ualja, koji je do sredine ovog meseca bio direktor francuskog Insituta za civilnu avijaciju (ENAC).

  Irska niskotarifna aviokompanija Rajaner je već počela da oseća posledice krize, pošto je bila primorana da otkaže 20.000 letova između marta i septembra, jer nije imala dovoljno pilota zbog problema u rasporedu njihovih godišnjih odmora.

  Trenutno sve aviokompanije zapošljavaju, naročito tradicionalne… pošto one nude bolje radne uslove od Rajanera, piloti sada imaju priliku da se odluče za najbolju ponudu, rekao je direktor francuskog sindikata pilota SNPL Kristof Taro.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE