Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  One umanjuju stres na poslu

  Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhiskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa – mačke.

  U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej (Ferray) devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

  Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku „mačke u kancelariji“ 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom.

  Rekao je i da daje 5.000 jena(40 evra) mesečno svakom ko spase mačku. I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu.

  U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov „ambasador“, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu. Orakl u Japanu ima psa u kancelariji od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

  Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup „zaposlila je“ u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake 2013, delimično u terapeutske svrhe.

  Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE