Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika iznedrile pobednike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika iznedrile pobednike

  U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, večeras je održana svečanost na kojoj su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“.

  Ovogodišnji pobednici Srpske matematičke Olimpijade koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj olimpijadi u Rumuniji su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Jelena Ivančić, Vladimir Viktor Mirjanić i Igor Medvedev.

  Tim Srbije koji će se takmičiti na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz fizike u Portugalu su Igoru Medvedev,  Dimitrije Pavlov , Bogdan Stanojević , Novak Stanojević i  Marko Medvedev. Na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz hemije koja se ovog leta održava u Češkoj i Slovačkoj učestvovaće: Nikola Knežević, Igor Topalović, Andrej Kovačević, Marko Beslać i Bogdana Đorđević.

  U okviru afirmacije ruskog jezika među učenicima, NIS takođe već šest godina organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika. Ove godine takmičenje je održano u pet kategorija, a apsolutni pobednici  su: Mihajlo Vučić, Milica Jakovljević i Mila Damjanović.

  Svečanosti je prisustvovao Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima  i PR, Olga Golubeva, načelnica odeljenja za obrazovanje u Ruskom domu, LJiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biljana Abramović, ispred Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, predstavnici  Društva fizičara, matematičara hemiičara Srbije i Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.

  Povodom svečanog proglašenja pobednika mladih Olimpijaca, priređen je i bogat muzički program nastupima  hora Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj i „Lola klasik Trio-trio flauta“.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE