Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ogroman rast u MALOPRODAJI: Potražnja veća i do 700 odsto

  U vreme krize izazvane koronavirusom kada brojni biznisi upisuju gubitke, a pojedini najavljuju i gašenje, maloprodajni lanci ostvaruju veliki rast prodaje, pokazuju podaci agencije Nielsen.

  U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca u Srbiji beleži se rast prodaje od 61 odsto u trećoj i 43 odsto u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.

  Iako je Vlada Srbije od 16 do 22. marta uvela dodatne mere zaštite sa ograničenom mogućnošcu kretanja i odlaska u maloprodajne lance, prodaja u trgovinskim lancima pokazuje značajan porast u odnosu na isti period prošle godine.

  U odnosu na ukupnu prodaju i gledano po grupama kategorija, kao i po pojedinim uže definisanim kategorijama proizvoda, moderni maloprodajni lanci beleže rast prodaje nekih kategorija i više od 700 odsto.

  Tako na primer prodaja brašna beleži rast od 482 odsto tokom treće i 282 odsto tokom četvrte nedelje marta, u odnosu na prošlu godinu.

  Kvasac čak 224 odsto i 153 odsto u ovom periodu, dok ulje ide do rasta u prodaji od 168 odsto u trećoj i 122 odsto u četvrtoj nedelji marta.

  Podaci pokazuju i da prodaja proizvoda od papira beleži rast od 149 odsto u trećoj, odnosno 100 odsto u četvrtoj nedelji marta 2020. godine, u odnosu na isti period u prošloj godini.

  Konkretnije, samo toalet papir ima rast od 261 odsto i 131 odsto u trećoj, odnosno četvrtoj nedelji marta.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE