Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradi se bolnica za obolele od COVID-19, gotova do 21. aprila

  Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od COVID-19, kapaciteta 70 kreveta, započela je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu.

  Imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.

  Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme Termomont i partnera.

  Vlasnik i direktor firme Termomont Dejan Burčul istakao je da je u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane ta firma, sa partnerima, odlučila da u vidu donacije potpuno rekonstruiše i dogradi novi deo objekta za bolnicu u krugu VMC Karaburma.

  „Reč je o rekonstrukciji objekta od 1.000 kvadrata i dogradnja više od 300 kvadrata objekta, gde će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini oko 200 metara“, naglasio je Burčul, dodajući da je zbog kratkih rokova reč o ni malo lakom zadatku.

  Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, istakao je da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19.

  „Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od korinevirusa čija je klinička slika lakša i srednje teška“, naglasio je potpukovnik Mladenović.

  Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Komentari

  • Matko

   Radi se o rekonstrukciji... ne bi bilo uredi da se iskoristi u politicke svrhe... nazalost vec se korisiti sa dezirnim klovnom Vulinom...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE