Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OGRANIČEN rad restorana brze hrane u stambenim zgradama

  Danas je stupila na snagu Odluka o zabrani dvadesetčetvoročasovnog radnog vremena restorana brze hrane u stambenim zgradama.

  Prema ovoj odluci koja je usvojena prošle sedmice na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani – radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći.

  Do 31. oktobra ovi objekti mogu da rade radnim danima do 1 sat, jer je to mera koju je doneo Grad da bi se pomoglo ugostiteljima.

  „Više nije moguće da restorani brze hrane rade čitavu noć. To je doneto zato što su se građani žalili i opravdano govorili da nemaju miran san, a gradska vlast želi da uvede red.“

  Кao što smo uveli red kada je reč o parkiranju, tako ćemo uvesti red po pitanju buke, rešićemo problem pare i mirisa, i svaki put ćemo zaštiti građane kada su u pravu. Nije bilo normalno da se građani skupljaju u zgradama u tri ili četiri ujutru, galame i konzumiraju hranu. Toga nema nigde na svetu, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Studio B.

  Prema njegovim rečima, svi restorani brze hrane u stambenim zgradama su upozoreni, mada su i pre sedam dana znali da odluka stupa na snagu.

  „Ovo je još jedna pobeda građana nad onima koji su bahati. Borimo se da svi rade, da svako radno mesto opstane, ali nikada na uštrb građana. Ne možete da imate restoran ili kafić i da maltretirate ljude koji žive u zgradi, već da radite tako da oni žive normalno, a da vi zarađujete“, zaključio je Vesić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE