Oglasila se Laguna povodom "Recepta za savršenu suprugu": Ne sudite po koricama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglasila se Laguna povodom “Recepta za savršenu suprugu”: Ne sudite po koricama

  Izdavačka kuća Laguna oglasila se povodom kampanje za promociju knjige “Recept za savršenu suprugu” kojom su izazvali brojne negativne reakcije.

  Kako su saopštili, žao im je što je pomenuta knjiga kod većeg broja ljudi postigla suprotan efekat od onoga što im je bila namera, a to je, kako navode, skretanje pažnje na jedan izuzetno progresivan i književno uspeli roman.

  “U romanu ironičnog naslova „Recept za savršenu suprugu“, autorka Karma Braun kritički se osvrće na koncept „savršene žene” i njene uloge u društvu. U jednom intervjuu autorka je ovako objasnila naslov romana: ‘Mislim da naslov ima istu ironičnu notu, bez obzira na to kom dobu pripadamo – fokusira se na ideju da žena mora da teži savršenstvu u svojoj ulozi ’supruge’ iako znamo da ne postoji ’savršena supruga’ (a kad smo kod toga, ni ’savršen suprug’)’ “, navodi izdavačka kuća u saopštenju.

  Na kraju su pozvali sve čitaoce i čitateljke da pročitaju knjigu “o kojoj (možda više nego o bilo kojoj drugoj) ne treba suditi po koricama i naslovu”.

  Podsetimo, izdavačka kuća Laguna napravila je kampanju darivanja u kojoj su, u jednom postu, napisali:

  “Recept za savršenu suprugu: 200g samopouzdanja, 200g nezavisnosti, 150g odvažnosti, 300g požrtvovanosti za svoju porodicu, 200g neustrašivosti”.

  Oni su tom prilikom pozvali pratioce da napišu njihov recept za savršenu suprugu, a “luckasti recepti će dobiti vredne nagrade”.

  Da li je Laguna “Receptom za savršenu suprugu” uvredila žene ili nije?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Laguna

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE