Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglašena prodaja AHA Mure Prvi maj

  Novi oglas za prodaju pirotske fabrike „AHA Mura Prvi maj“ u stečaju objavljen je danas a početna cena je 200 miliona dinara.

  Zainteresovani kupci treba da uplate depozit od 126 miliona dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 27. oktobar u Nišu.

  Do sada je bilo pet neuspelih pokušaja prodaje pirotske fabrike koja je u stečaju od 2015. godine.

  Prethodna prodaja je oglašena u aprilu ove godine, kada je ponudu dostavila samo Slobodna zona Pirot. Ponuđena cena bila je manja od 50 odsto procenjene vrednosti imovine fabrike pa Odbor poverilaca nije prihvatio ponudu.

  Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Pirota Rodoljub Ćirić rekao je agenciji Beta da je dobro što je sada oglašena prodaja javnim nadmetanjem i da očekuju da će se pojaviti kupac fabrike i uposliti radnike.

  „U Pirotu ima tekstilnih radnika koji bi odmah mogli da počnu da rade“, rekao je Ćirić, dodajući da deo bivših radnika fabrike radi u nekim privatnim preduzećima u gradu, ali da je većina bez posla.

  U AHA Muri „Prvi maj“ radilo je oko 1.300 radnika kojima je država isplatila devet zaostalih zarada i povezala deo radnog staža.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE