Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održan prvi panel u okviru projekta “Velike žene malog biznisa“ (FOTO, VIDEO)

  Panel o ženskom preduzetništvu u Srbiji, na kojem su preduzetnice govorile o tome šta su njihove tajne uspeha, ali i koje su prepreke i izazove prevazišle, održan je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

  Panel je organizovan u cilju podrške i promocije ženskog preduzetništva u Srbiji, a u okviru projekta „Velike žene malog biznisa“.

  Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić izjavila je da je cilj Projekta da se kroz primere dobre prakse sagleda na koji način su uspešne preduzetnice pokrenule sopstveni biznis, sa kakvim preprekama su se suočavale kao i kako su one uspele.

  “U nizu narednih ‘okruglih stolova’ koji će biti održani u okviru ovog projekta, biće doneti zaključci koje ćemo promovisati, ali i na osnovu kojih ćemo uputiti inicijative Vladi Srbije”, istakla je Simanić.

  Vlasnik i osnivač kompanije “Arhi Pro” Anja Ivana Milić kazala je da se na preduzetnički korak odlučila jer je shvatila da ne voli autoritet i ograničenja.

  “Firma postoji već 20 godina, a kao i svaka firma imali smo krize rasta, identifikacije sa tržištem, prilagođavanjem standardima koje tržište traži i kapacitetima, ali i praćenje znanja iz oblasti koje nam nisu matične”, istakla je Milić.

  Vlasnik kompanije “Kabinet pivara” Kosara Dangić Melentijević rekla je da je to prva zanatska pivara u Srbiji, a da je ideja nastala iz velike “kulinarske ljubavi”. “Kompanija veoma lepo raste, a najveći problem je neplaćanje”, objasnila je ona.

  Vlasnik kompanije “Delikos” Mina Rakićević rekla je da je “prelomni trenutak” za nju da “uđe” u preduzetništvo bila smrt njenog oca. “Imam sreću da radim sa članovima porodice, tako da uvek mogu da se oslonim na njih”, kazala je Rakićević.

  Organizatori projekta su magazin BIZLIFE i agencija Life in Harmony. Projekat je podržala Privredna komora Srbije, a pokrovitelj projekta je EY Srbija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Komentari

  • jana

   Zanimljiv projekat, podržavam svakako. Jedino, ne znam koliko je afirmativno kao učesnicu pozvati vlasnicu firme koja je par dana ranije objavljena u medijima kao jedna od 24 u kojoj je evidentiran radnik na crno. Prosto, ne ide. Promovišu se pozitivni primeri, u svakom aspektu poslovanja, zar ne? Objavićete?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE