Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održan je MercerMarsh Benefits događaj – predstavljeni rezultati Mercer-ovog godišnjeg istraživanja zarada

  3. novembra u hotelu Falkensteiner, održan je MercerMarsh Benefits događaj na kome su prezentovani rezultati Mercer-ovog godišnjeg istraživanja zarada – Total Remuneration Post Survey Event 2022.

  Dr. Wolfgang Siedl, partner u kompaniji Mercer, predstavio je vrlo aktuelnu temu i drugačiji pristup upravljanju zdravljem zaposlenih u kompanijama, kao i celokupnim blagostanjem zaposlenih, i osvrnuo se na vezu sa produktivnošću kompanije. Podelio je globalno već prisutne prakse, koje su usmerene na stvaranje kulture poverenja i partnerstva između kompanija i zaposlenih.

  Radmila Krunić

  Radmila Krunić

  Pored toga, prezentovao je modele korišćenja podataka u praćenju zdravlja zaposlenih i definisanju celokupne strategije wellbeing-a zaposlenih. Dr Wolfgang Siedl u kompaniji Mercer vodi konsalting za Global Work Health za Veliku Britaniju i Evropu, sa sedištem u Londonu i član je tima Global Health Management. Doktor je medicine, kao magistar psihijatrije, filozofije i sociologije.

  Mercer tim iz Srbije podelio je informacije o globalnim, ali i lokalnim trendovima u oblasti zarada i nagrađivanja. U uslovima nestabilnog poslovnog okruženja, uzrokovanog visokim stopama inflacije, sukobima na teritoriji Evrope, kao i najavom recesije, sektori ljudskih resursa se nalaze pred izazovom u smislu nalaženja balansa između pritiska za brzu reakciju na vrlo konkurentnom tržistu radne snage sa jedne strane i dugoročnog planiranja radne snage sa druge strane.

  Prema rezultatima Mercer istraživanja zarada 2022. godine, poslodavci predviđaju korekcije planiranih budžeta zarada, kako bi bar delimično nadoknadili povećane troškove života zaposlenima, sa fokusom na zaposlene koji su najviše  ugroženi.

  Shodno tome, median povećanje zarada na trzištu Srbije za 2022. godinu je 7%, dok je predviđeno povećanje zarada za 2023. godinu 10%.

  Na kraju je održan panel na temu agilnog pristupa poslovanju. Nova realnost u kojoj smo se našli zahteva i novi pristup upravljanju kompanijama, a brzina kojom se stvari menjaju nametnula je potrebu da se brzo prilagođavamo sadašnjim promenama, dok sa druge strane moramo biti spremni da pretpostavimo šta će se u budućnosti događati.

  Sandra Vučurević

  Sandra Vučurević

  Gosti na panelu su bili Maja Djurić, OTP banka; Jelena Belušević, Bayer; Nemanja Knježević, Hemofarm STADA; Dušan Jovanović, Sa.global. Sa nama su podelili primere iz prakse i kako njihove kompanije reaguju na izazove vremena u kome poslujemo, odnosno kako se prilagođavaju promenama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MercerMarsh

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE