Odobrena prva subvencija za prvi stan porodici iz Sombora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odobrena prva subvencija za prvi stan porodici iz Sombora

  Prva subvencija za prvi stan odobrena je porodici iz Sombora, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

  Sve žene koje su rodile dete u ovoj godini, bez obzira koje im je to dete po redu rođenja, mogu da konkurišu za subvencije države za kupovinu prvog stana ili kuće.  Komisija za dodelu novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta donela je prvo pozitivno rešenje kojim se odobrava pomoć države u iznosu do 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine.

  Ministarstvo finansija podseća da je reč o merama pomoći za majke koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine.

  Reč je o porodici iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, i koja kupuje prvi stan, od 96 kvadrata.

  Ko ima pravo na pomoć?

  Ministar finansija Siniša Mali je podsetio da je Vlada Republike Srbije usvojila uredbu i odluku kojima se definiše i precizira način kupovine ili učešće u kupovini nekretnina za porodice koje treba da reše stambeno pitanje, a koje su dobile ili će dobiti dete posle 1. januara ove godine.

  Mali je rekao da pravo na novčanu pomoć države imaju majke, koje novac mogu da iskoriste za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana.

  Kako je dodao, pravo na pomoć države može da ostvari majka pod uslovom da prvi put stiče kuću ili stan na teritoriji Srbije.

  Siniša Mali

  Siniša Mali

  On je podsetio i da je država značajno povećala izdvajanja za prvo dete, za koje se počev od 1. januara dobija čak 300.000 dinara, kao i da roditelji za drugo i treće dete dobijaju jednokratno po 100.000 dinara, uz već postojećih 10.000 dinara mesečno u trajanju od dve godine za drugo dete, odnosno 12.000 dinara mesečno za treće dete u trajanju od 10 godina.

  „Izdvajanja za decu i povećanje nataliteta nisu trošak već investicija. Dece treba da se rađa što više i nadam se da ćemo kroz ove mere potrošiti mnogo novca jer će to značiti da se rodili mnogo beba. Nadam se da će porodica iz Sombora uživati u svom novom domu“, zaključio je ministar finansija.

  Koji su uslovi i kako podneti zahtev za subvenciju za kupovinu prvog stana?

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay, Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE