Podneto svega šest zahteva za subvenciju za prvi stan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podneto svega šest zahteva za subvenciju za prvi stan

  Kako protiče podnošenje zahteva za subvenciju za kupovinu prvog stana?

  Svaka žena koja se porodila ili će se poroditi ove godine, a nema rešeno stambeno pitanje, može podneti zahtev za pomoć države u maksimalnoj vrednosti do 20.000 evra ili 20 odsto od vrednosti nekretnine koja se kupuje, a to sada je to učinilo svega šest žena, saopštila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević.

  Ona je precizirala da se zahtevi podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, prenosi Beoinfo.

  „Nije važno da li vam je to prvo ili četvrto dete, jer se pomoć dobija bez obzira koje je dete po redu, a ne postoji ni starosna granica“, kazala je Stanisavljević.

  Kako je istakla, uslov za pomoć jeste da se radi o prvoj nekretnini, te da primanja supružnika ili vanbračnih partnera nisu veći od dve prosečne zarade.

  Koja je procedura za podnosenje zahteva za subvenciju?

  “Iako treba da se pribavi određeni broj papira kako bi se prikupila sva potrebna dokumentacija, sistem e-Uprave dobro funkcioniše, tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem, jer mi skoro sve pribavljamo po službenoj dužnosti”, naglasila je gradska sekretarka.

  Objasnila je da ako građanka kupuje stan i želi da podnese zahtev za subvenciju, potrebno je dostaviti zahtev o nekretnini koju kupuje, odnosno kupoprodajni ugovor ili izjavu da ne ona poseduje stan, dok će sve ostalo nabaviti Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

  Do sada podneto šest zahteva za subvenciju

  Prema njenim rečima, do sada je podneto šest zahteva za subvenciju.

  “Pozivamo i ostale majke da nas pozovu ili dođu u naš sekretarijat. Na pultovima smo odštampali sve obrasce u kojima piše šta je potrebno da se ima od dokumentacije jer nam je želja da pomognemo majkama u Beogradu”, zaključila je Nataša Stanisavljević.

  Koji su uslovi i kako podneti zahtev za subvenciju za kupovinu prvog stana?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE