ODLUČENO: Kraj KLASIČNIM radnim mestima, u kancelarije samo 8 dana GODIŠNJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLUČENO: Kraj KLASIČNIM radnim mestima, u kancelarije samo 8 dana GODIŠNJE

  Popularna platforma i kompanija koja se bavi grafičkim dizajnom Canva objavila je da će njihovi zaposleni imati fleksibilan model rada, i to dugoročno.

  Kompanija je ovu promenu nazvala jednim delom svog “dugoročnog pristupa budućnosti posla”, u okviru kog će se fokusirati na fleksibilnost i ukinuti sva formalna pravila koja se odnose na odlazak u kancelariju.

  Kako su naveli u saopštenju, neće imati stroge zahteve koji se odnose na broj dana provedenih u kancelariji, već će osnaživati svoje zaposlene da o tome odlučuju.

  Kompanija je saopštila da je odluka usledila nakon istraživanja koje je pokazalo da se 79 odsto zaposlenih oseća produktivno dok radi od kuće, a 81 odsto je reklo da želi da nastavi da kombinuje rad u kancelariji sa radom od kuće.

  Ipak, iako je rečeno da neće biti strogih zahteva oko pojavljivanja u kancelariji, očekuje se da će se zaposleni pojaviti u “najbližem sedištu kompanije” makar osam dana godišnje.

  “Verujemo da će tradicionalna radna mesta biti izuzetak kada je u pitanju posao u budućnosti”, navode iz kompanije i dadaju je pandemija “osporila dosadašnje mišljenje da se najbolje radi na jednom mestu, u kancelariji”.

  Inače, kompanija Canva doživela je rast tokom koronavirusa, jer je zbog pandemije broj korisnika povećan za gotovo 50 odsto usled povećane potražnje za alatima koji omogućavaju digitalnu saradnju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE