Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemački div nudi zaposlenima do 400.000 EUR da NAPUSTE kompaniju

  Nemačka automobilska kompanija Daimler AG suočavao se sa velikim promenama tokom restrukturiranja. Naime, s jedne strane, grupa će se ove godine podeliti u dve nove, nezavisne firme: Mercedes-Benz za automobile i kombije i Daimler Truck za kamione i autobuse.

  Proizvođač automobila, s druge strane, želi da postane klimatski neutralan pre 2039. godine i mora da svoju proizvodnju potpuno pretvori u elektromobilnost. Međutim, da bi mogao da finansijski podnese velika ulaganja, Daimleru sledi stroga štednja i to će imati dalekosežne posledice na zaposlene Grupe, piše Večernji list.

  Samo u šest nemačkih fabrika postoji rizik od 20.000 otpuštanja radnika. Direktor Daimlera Ola Källenius je prošle godine najavio program otpremnina koji je, prema tvrdnjama kompanije, dobrovoljan.

  Inženjer u ranim 40-ima koji je u firmu došao nakon završetka studija može da se nada otpremnini do 400.000 evra, a ponudu za odlazak je već prihvatilo više od 3.500 zaposlenih, saznaje Business Insider. Portparol kompanije je naglasio da ovaj broj ne uključuje zaposlene koji su napustili Daimler u delimičnoj penziji ili su otišli u penziju. Inače bi broj bio znatno veći, rekao je portparol.

  Nisu svi oduševljeni programom otpremnina. “Ne želimo otpremnine”, rekao je za nemačke medije zaposleni u Untertürkheimu, koji bi radije video novac uložen u daljnji razvoj. Posao trenutno ide dobro. Odlazak nekih kolega bi zato napravio “rupe”.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE