Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLOŽEN dolazak Mišlena u Srbiju, korona pokvarila planove!

  Zbog pogoršanja situacije sa koronavirusom u Evropi, Mišlenov vodič je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti i odloži otkrivanje novih selekcija, uključujući i selekciju u Beogradu.

  Usled pogoršanja aktuelne zdravstvene krize, koja se u poslednjih nekoliko nedelja eksponencijalno ubrzala u mnogim delovima sveta, gastronomski i turistički sektor se suočavaju sa ogromnim izazovima, što se odražava i na aktivnosti ocenjivača Mišlenovog vodiča. S obzirom na to da je uticaj pandemije prisutan širom planete, Mišlenov vodič je bio prinuđen da pripremi novi raspored događaja i odloži predstavljanje pojedinih selekcija restorana. To se takođe odnosi i na otkrivanje selekcije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

  Pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd, ranije planirano za 11. decembar 2020, odlaže se usled pandemije COVID 19. Naši timovi su i dalje u bliskom kontaktu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, a naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo pratiti situaciju, dok će se pokretanje  MICHELIN-ovog vodiča za Beograd obaviti u kasnijem terminu, koji će zajednički biti određen“ izjavio je Gvendal Pulunek, Međunarodni direktor MICHELIN-ovog vodiča.

  Ista situacija je i u Sjedinjenim Državama, gde su odložena nova predstavljanja u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji. U Evropi su odloženi Mišlenov vodič za Veliku Britaniju i MICHELIN-ov vodič za Belgiju, pri čemu je nedavno promenjen i format Francuskih zvezdica. Kriza sa Covid-19 takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je nedavno odlučeno da se odloži predstavljanje singapurske selekcije za 2021. godinu.

  Mišlenov vodič ostaje posvećen svojim planovima u Srbiji, uz poštovanje njenih istorijskih vrednosti i profesionalizma. Anonimni i nezavisni ocenjivači Vodiča nastavljaju svoj rad u Beogradu, kako bi srpsku kulinarsku scenu uspešno predstavili na svetskoj pozornici, stoji u saopštenju.

  Mišlenove zvezdice KONAČNO u srpskom sazvežđu: Ko će ih PRVI dobiti?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE