Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODGOVOR smenjene načelnice GAK-a: „Nisam radila bolesna, ovo ima političku pozadinu“

  Nekadašnja načelnica porodilišta „Narodni front“ Snežana Rakić potvrdila je za Nova.rs da je smenjena sa te funkcije i da je bila privremeno udaljena s posla, ali je istakla da, kako tvrdi, nisu tačni navodi da je radila bolesna. Ona kaže da njena smena ima političku konotaciju.

  “Meni je lično direktor Željko Miković rekao da iz vrha države već dve godine trpi pritisak da me udalji iz porodilišta jer sam podržala pokret “1 od 5 miliona”. Sve ovo ima političku pozadinu. Planiram da ga tužim zbog toga” rekla je ona.

  Prethodno je objavljeno da je protiv nje pokrenut postupak pošto je bolesna dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba.

  SMENJENA načelnica GAK „Narodni front“, ZARAŽENA koronom dolazila na posao

  “Kada sam došla iz inostranstva otišla sam i uradila PCR test koji je stigao pozitivan. Niti sam bila bolesna, svi koji su bili u mojoj okolini nisu se razboleli. Taj PCR test koji su oni meni uradili, uzet je ovde u klinici Narodni front. Meni su izdata dva nalaza sa pogrešnim matičnim brojem i pogrešnom godinom rođenja. To se dešavalo oko 10. januara” navodi Rakić.

  „Nisam dolazila bolesna na posao“

  “Optužili su me da sam radila bolesna. Niti sam bila bolesna, niti su mi izdali validan PCR test” navodi Rakić. Ona kaže da je kada se vratila s odmora, dobila papir za izolaciju i otišla je da uradi test.

  “Uradila sam test koji je stigao tako opskuran i vratila sam se u izolaciju 10 dana. Tog 26. januara mene pozivaju iz bolnice da dođem ako sam dobro, a dobro sam, nisam imala nikakve simptome, niti sam se lečila od korone. Nisam bila bolesna, niti je iko iz mog okruženja bio bolestan. Zove me direktor koji je obavestio sanitarnog inspektora da je pokrenut postupak protiv mene zato što sam izašla iz karantina i došla u bolnicu da uradim PCR test” objašnjava.

  Rakić navodi da joj je direktor rekao da je morao da je kazni.

  “Rekao mi je da mora da me skloni sa mesta načelnika porodilišta zato što se već dve godine na njega iz vrha države vrši pritisak, iz Ministarstva zdravlja zbog intervjua i podrške poketu ‘1 od 5 miliona’. On kaže da je to politički problem i da me je branio dve godine, ali da mora da me skloni sa mesta načelnika porodilišta”, prepričava Rakić svoje razgovore sa direktorom.

  Najavljuje da će podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv direktora Mikovića.

  Đerlek: Radila je sa pozitivnim rezultatom

  Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek prokomentarisao je navode u vezi načelnice GAK “Narodni front” dr Snežane Rakić. Đerlek je potvrdio da je ona smenjena, odnosno da se protiv nje vodi disciplinski postupak, jer je sa pozitivnim rezultatom na korona virus došla na posao.

  Kako je naglasio, “u zdravstvu nema politike, ni opozicije i za sve važe isti uslovi i kriterijumi”.

  Izvor: Nova

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE