Od proleća kamere duž auto-puta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od proleća kamere duž auto-puta

  Brzinu na autoputu će sledeće godine meriti kamere postavljene na svakih 20 kilometara, najavljuju u Putevima Srbije jer, kako kažu, merenje od naplatne do naplatne rampe nisu efikasne.

  Prosečna brzina na auto-putu meri se od kraja aprila. Prema podacima MUP, za prva četiri meseca zabeležena su 21.602 prekršaja prekoračenja brzine.

  Trenutno se prosečna brzina meri kamerama na naplatnim stanicama, međutim u Putevima Srbije kažu da rade na novom projektu, kako bi se kamere postavile duž auto-puta.

  Kamere za merenje prosečne brzine na svakoj naplatnoj rampi nisu dovoljne da spreče vožnju bržu od 130 km/h na autoputu, smatraju u Putevima Srbije.

  “Vi proverite to što vam ja kažem, vozite slobodno 140 km/h, to što vam ja kažem, pa će da vas neko zaustavi, neki autobus, neki kamion, pa ćete tu voziti oko 100, pa nećete imati veći prosek od 120”, rekao je direktor “Puteva” Zoran Drobnjak.

  Osim onih na naplatnim rampama, od proleća će, najavljuju u Putevima Srbije, nove kamere za merenje brzine biti postavljene na svakih 20 kilometara, duž auto-puta.

  Izvor: N1

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE