Od ponedeljka dostupno još 20.000 VAUČERA za odmor u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od ponedeljka dostupno još 20.000 VAUČERA za odmor u Srbiji

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će od ponedeljka, 10. maja, u poštama početi prijavljivanje građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

  Matić je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

  “Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti”, istakla je ministarka.

  Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

  Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE