CG: Za turiste BESPLATNO testiranje i lečenje od korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gubitak prihoda

  CG: Za turiste BESPLATNO testiranje i lečenje od korone

  Bolničko lečenje za turiste obolele od kovida 19 tokom boravka u Crnoj Gori biće besplatno i imaće mogućnost besplatnog PCR testiranja.

  „Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od Kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države“, kazala je ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović.

  PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina – jedan će biti organizovan uz pomoć IJZCG i vršiće se besplatno, a turisti će imati na usluzi i mogućnosti izrade testova i u privatnim laboratorijama, dodala je ministarka.

  Takođe, svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne slučajeve obolevanja od Kovida-19, pišu Vijesti.

  Ukoliko ulaze u Crnu Goru, državljanima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rusije, Belorusije i Ukrajine nije potreban negativan PCR test, već mogu ući u zemlju bez ograničenja, ali im je, kao i građanima Crne Gore, zabranjen međugradski saobraćaj tokom vikenda i kretanje od ponoći do pet sati ujutru.

  „Ta zabrana međugradskog saobraćaja važi i za turiste“, pojasnila je, govoreći o epidemiološkim merama, ministarka zdravlja u Vladi Crne Gore.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE