Od 6.000 litara piva za otpis do hleba koji traži cela Nemačka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od 6.000 litara piva za otpis do hleba koji traži cela Nemačka

  Pošto su u Nemačkoj restorani, pivnice i barovi zatvoreni zbog epidemije, pivara “Fuechschen”u Dizeldorfu se našla u situaciji da ima 6.000 litara svog starog piva bakarne boje “Altbir” kome se približio istek roka trajanja.

  Ali, vlasnici te pivare su se dosetili da se udruže sa malim, zanatskim pekarama koje koriste prevreo ječam i drugo zrnevlje iz procesa pripreme piva, za proizvodnju tamošnjeg pekarskog poluslanog specijaliteta vekni hleba “Treberbrot” (Spent Grain Bread).

  “Bila bi šteta prosuti tako ukusno pivo”, rekao je Peter Kenih čija porodica pivaru vodi od 1908. godine.

  “Tako smo smislili hleb od piva da se pri mešenju testa sasvim izostavi voda. Sjajno je što su se ove dve zanatske delatnosti ovako udružile “, rekao je on.

  Desetak pekara tako ove nedelje proizvodi pivom obogaćeni regionalni specijalitet “Treberbrot”, a svaki kupac uz svaku veknu dobije na poklon i bocu piva “Fuechschen Altbier”.

  “To je vrlo zasitan, ukusan hleb sa zlatnom, hrskavom korom i mekom sredinom”, objašnjava pekarka Janika Derksen čija porodica vodi pekaru “Coelven”.

  Rekla je da se brzo proširila vest o hlebu čiju veknu njena pekara prodaje za 3,95 evra, uključujući bocu piva “Altbier”.

  Pitaju ih iz cele Nemačke da li mogu da ih šalju poštom, što rado čine.

  Prodaja piva u Nemačkoj je opala zbog “zaključavanja”, te su restorani, pivnice i barovi zatvoreni za goste od početka novembra, osim “za poneti”.

  To je problem posebno za mnogobrojne nemačke male pivare, kakva je “Fuechschen”, koje se uveliko oslanjaju na prodaju točenog piva, ali sada nemaju kome da ga isporuče.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE