Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cena goriva, dizel, Vlada Srbije, akcize

  Objavljene NOVE cene goriva: Skuplji i dizel i benzin

  Objavljene su nove cene goriva. Maksimalna cena evro dizela narednih sedam dana biće 212 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 biće 201 dinar, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Ove cene važiće do sledećeg petka kada će ministarstvo objaviti novi cenovnik.

  Najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi koju je propisala Vlada Srbije, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

  Na isti način obračunava se i maksimalna cena evro premijuma BMB 95 – prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

  Na sajtu Ministarstvo obaveštava privredne subjekte koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene  derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Maksimalna cena evro dizela od prošlog petka do danas iznosila je 209 dinara, a  cena benzina evro premijum BMB 95 t 198 dinara.

  Vlada Srbije nedavno je produžila trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna 2022. godine.

  “Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još uvek nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva”, navedeno je ranije u saopštenju Vlade Srbije.

  Nove CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih dana plaćati benzin i dizel

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE