Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nudle iz Rume u više od 20 zemalja sveta

  Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je pre godinu dana otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi, a u kojoj proizvodi svetski poznate instant nudle „WaiWai“ – danas ima 150 zaposlenih a nudle sa oznakom „Made in Serbia“ izvozi u više od 20 zemalja sveta, na četiri kontinenta.

  Za prvih godinu dana ostvaren je izvoz iz Srbije u vrednosti od 2,1 miliona dolara a pored Italije, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Švajcarske, Velike Britanije, Danske, Holandije, Portugala, nudle iz Rume stigle su i do Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kirgistana, ali i do dve zemlje u Africi – Ruande i Gambije.

  Generalni direktor operacija BK Loda kaže da je prva godina bila izuzetno važna za tu kompaniju da otvorie nova tržišta i razviju dugoročne saradnje.

  „Formula 80/80 pokazala se dobrom. I dalje koristimo više od 80 odsto srpskih sirovina za proizvodnju nudli i ambalažu, i izvozimo više od 80 odsto proizvoda, iako potražnja za Wai Wai nudlama na domaćem tržištu konstantno raste u poslednja četiri meseca. Prevazilazimo sve izazove, a uvek mogu da se oslonim na moju malu porodicu od 150 zaposlenih ovde“, istakao je on.

  U fabrici se danas proizvodi 14 proizvoda sa osam ukusa, a za godinu dana postignut je pun smenski kapacitet: 150.000 pakovanja proizvede se u jednoj smeni.

  Generalni direktor razvoja Vipin Pangeni  kaže da nudle izvoze u Evropu, Aziju, Afriku i SAD.

  „Za godinu dana Fokusirani smo na ekspanziju kako na srpskom tržištu, tako i na izvoz. Konstantno radimo na tome da se nudle iz Rume izvoze u što više zemalja sveta, a prva godina je veoma ohrabrujuća za nas. Cilj nam je da iz Rume izvozimo u sve zemlje Evrope. U našem istraživačkom i razvojnom centru konstantno radimo i na kreiranju novih ukusa“, rekao je on.

  Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja „Wai Wai“ nudli, a otvaranjem fabrike u Rumi, kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Evropi.

  Fabrika „Wai Wai“ deo je globalnog konglomerata CG Corp Global, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova, a posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića. Vlasnik CG Corp Global je prvi nepalski milijarder – Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi milijardera.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE