Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosadski Parking servis se zadužuje 30 miliona dinara

  Novosadsko Javno komunalno preduzeće Parking servis planira zaduživanje od 30 miliona dinara za obezbeđivanje tekuće likvidnosti.

  Parking servis će to uraditi na osnovu „overdraft“ kredita, odnosno dozvoljenog prekoračenja na tekućem računu.

  „Overdraft“ krediti za preduzeća predstavljaju mogućnost da se vrši plaćanje iznad raspoloživog stanja na računu do određenog limita. Njihovom prednošću smatra se to što su lako dostupni, dok je mana to što su kamatne stope za ovu vrstu pozajmice uglavnom više u odnosu na klasične kredite.

  Kako se navodi u Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmenama programa poslovanja koji će se u petak, 25. novembra naći pred odbornicima Skupštine grada, neophodno je obezbediti likvidnost u slučaju odlaganja rokova izmirenja novčanih obaveza od strane telekomunikacionih operatera.

  „Odlaganje rokova izmirenja ovih obaveza uticalo bi na izmirenje obaveza Preduzeća po Posebnom kolektivnom ugovoru“, piše u Predlogu.

  Parking servis, inače, već otplaćuje dva kredita za kamion kiper i „pauk“ vozilo. Ukupna zaduženost preduzeća sada iznosi oko 16,7 miliona dinara.

  Preduzeće planira da nabavi još jedno „pauk“ vozilo, kao i nabavku tri putnička vozila zbog, kako se navodi, obnove zastarelog voznog parka. Planira se izgradnja i sanacija parkirališta na raznim lokacijama, kao i izgradnja parkirališta za bicikle. Ukupan iznos izdvojen za ove svrhe je 120,8 miliona dinara, ali veći deo tog iznosa (76 miliona) finasira se iz kapitalnih subvencija. 

  Izvor: 021

  Foto: screenshot, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE