Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novogodišnja rasveta: Beograd će „svetleti“ manje i kraće

  Novogodišnja rasveta u Beogradu, koja je počela da se postavlja ovih dana, biće „okačena“ na 65 lokacija, na znatno manje mesta nego ranijih godina.

  Zbog trenutne energetske situacije, prestonica će ove zime „svetleti“ do 15. januara 2023. godine, piše Politika.

  Nastojeći da se izvrši optimizacija i neometano funkcionisanje u sektoru javnog osvetljenja na teritoriji grada blagovremenim angažovanjem tehničkih i ljudskih kapaciteta, očekuje se da se radovi postavljanja opreme okončaju do 15. decembra, kada će uslediti sukcesivno uključivanje instalacije.

  U toku izvođenja radova u zonama planiranih aktivnosti moguće je da će uslediti sporadično usporavanje pešačkog i motornog saobraćaja te se sugrađani mole za strpljenje, saopštavaju iz Javnog osvetljenja.

  Prethodnih godina novogodišnje osvetljavanje grada trajalo je od decembra do februara. Kićenje grada počinjalo je i u septembru, još pre zvaničnog početka jeseni. Novogodišnja rasveta „svetlela“ je od početka decembra do 15. februara, odnosno njeno isključivanje bi počinjalo dan-dva posle obeležavanja Sretenja.

  Novogodišnji ukrasi bili su postavljani na više od 100 lokacija, u gotovo svim opštinama, a mesečni troškovi takvog osvetljavanja iznosili su oko 5.000 evra.

  Nabavka novogodišnjih ukrasa, tenderi sa firmom Kip lajt, a posebno jelke 2017. godine, čija je cena iznosila 83.000 evra, bili su predmet oštrog sukobljavanja pozicije i opozicije.

  Izvor: Politika

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE