Noviteti iz "Infostana"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Noviteti iz “Infostana”

  Naknadu za rad upravnika i taksu za tekuće i investiciono održavanje zgrada, stanari će ubuduće moći da plaćaju preko uplatnice “Infostana”.

  Ukoliko žele da i ovu vrstu troškova izmiruju uz pomoć sistema objedinjene naplate, moraće da se saglasi više od polovine vlasnika stanova, a potom da zahtev i potpisanu odluku te zgrade dostave u sedište Infostana u Danijelovoj 33, pišu Večernje novosti.

  Kako naplata od vrata do vrata nije dala mnogo rezultata, mnogi upravnici žele da na ovaj način povećaju procenat plaćanja takse za njihov rad.

  Ipak, za to će biti potrebna saglasnost stanara ukoliko procene da im je ovakav vid plaćanja jednostavniji. Ovo je samo jedna od zakonskih mogućnosti izmirivanja ovih vrsta obaveza, a oni će moći da se odluče da li preko uplatnice “Infostana” žele da plaćaju samo troškove upravljanja ili održavanja ili i jedno i drugo. Međutim, ovaj način obavezujući je samo ako se na nivou stambene zajednice usvoji ovakva odluka. Ukoliko stanari žele da ove takse izmire preko tekućeg računa zgrade i to je moguće.

  Osim za rad upravnika, ukoliko su izabrali profesionalnog ili odlučili da komšiji upravniku daju platu, vlasnici stanova dobili su nedavno i novi namet usvajanjem Odluke o minimalnoj visini iznosa tekućeg i investicionog održavanja zgrade.

  Zajedno sa drugim uslugama koje plaćaju preko uplatnice “Infostana”, sada će moći da plaćaju i ove usluge.

  Za rad postavljenog prinudnog upravnika plaćaće od 240,57 do 336,80 dinara u zavisnosti od toga koliko zgrada ima stanova.

  Za troškove redovnog održavanja zgrade Beograđani u višespratnicama izdvajaće u zgradi bez lifta od 360,85, a sa liftom najmanje 469,11 dinara. Kada je reč o krupnijim popravkama, za koje će se izdvajati iz fonda za investiciono održavanje predviđena je suma po kvadratnom metru od 3,13 do 10,16 dinara u zavisnosti od starosti zgrade.

  Formulare neophodne za prijavu moguće je preuzeti sa sajta JKP “Infostan i tehnologije”. Informacije o novoj usluzi mogu se dobiti putem besplatnog pozivnog centra na broj 0800 011 018 ili dolaskom u sediše “Infostana” u Danijelovoj 33.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE