Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novitet koji će poremetiti tržište mobilnih telefona

  Prema istraživanju Digitimes Researcha, 2019. godina će za tržište pametnih telefona biti godina tranzicije, odnosno postupnog prelaza s aktualne 4G tehnologije na novu 5G tehnologiju, prenosi SEEbizz.

  Predviđa se da će taj proces  negativno delovati na prodaju na samom tržištu, tokom 2019. godine očekuje se da bude prodato manje od 1,5 milijardi pametnih telefona u celom svetu.

  Potražnja za novim 5G uređajima tokom 2020. godine bi trebalo ponovno da se poveća zahvaljujući operaterima koji će postupno uvoditi svoje 5G mreže, pa bi prodaja trebalo da naraste na više od 1,5 milijardi primjeraka. Do 2023. godine prodaja bi u celom svetu trebalo da poraste do brojke od 1,7 milijardi primeraka.

  Tokom 2019. godine Samsung, Epl, Huavei i Xiaomi i dalje će ostati vodeća četvorka na tržištu što se tiče samih proizvođača pametnih telefona.

  Svaka od navedenih kompanija isporučiće više od 100 miliona pametnih telefona tokom 2019. godine, ali to neće uspeti  Oppo (manje od 90 miliona primeraka) i Vivo (manje od 70 miliona primeraka). Još valja izdvojiti i kompaniju HMD Global (Nokia) koja bi trebalo da zameni kinesku kompaniju Meizu na 11. mestu među proizvođačima.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE