Novinari raskrinkali Booking.com: Hiljade otkaza a direktorima MILIONSKI BONUSI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novinari raskrinkali Booking.com: Hiljade otkaza a direktorima MILIONSKI BONUSI

  Holandska turistička agencija Booking.com promenila je svoja pravila o naknadama kako bi omogućila da se direktorima kompanije isplate višemilionski bonusi, pišu holandski mediji.

  U ovome ih nije sprečila ni činjenica da su prošle godine otpustili više hiljada ljudi zbog pandemije, kao ni 100 miliona evra državne pomoći, ali ni četiri milijarde evra zajma koji je trebalo da ublaži probleme nastale pandemijom.

  Cifre koje su dobili pojedinačno su višemilionske, pa je tako 5,8 miliona evra u akcijama i gotovini dobio izvršni direktor. Potpredsednik je dobio 2,8 miliona evra, dok je finansijski direktor dobio 20 miliona evra bonusa, uglavnom u akcijama, pokazali su dokumenti do kojih je došao holandski list NRC.

  U međuvremenu, zaposleni u sedištu kompanije u Amsterdamu dobijali su u proseku 80 odsto maksimalnog bonusa tokom prošle godine, što obično bude oko 15 odsto godišnje zarade. Pored toga, fiksne plate menadžera smanjene su za 20 odsto.

  Inače, za razliku od konkurenta Airbnb-a koji unapred naplaćuje svoje usluge, korisnici Booking-a plaćaju kad stignu u hotel. To znači da Booking nije morao da trpi isti odliv novca kao njegov rival, kada su potrošači počeli da zahtevaju povraćaj.

  Uprkos tome i uprkos zajmu, matični Booking Holdings saopštio je tada planove za otpuštanje četvrtine radne snage. Kompanija je u tom trenutku imala oko 17.000 zaposlenih širom sveta.

  Booking.com OTPUŠTA ČETVRTINU radne snage, putovanja drastično opala

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE