Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tanjug

  Novom Tanjugu ugovor sa Novim Sadom vredan 2,4 mil. RSD

  Grad Novi Sad platiće gotovo 2,4 miliona dinara preduzeću Tačno iz Beograda, koje koristi imovinska prava nekadašnjeg Tanjuga, da godinu dana pravi video priloge o aktivnostima lokalnih organa.

  Prema ugovoru, koji je potpisan nakon tendera, na kojem je Tačno d.o.o. bio jedini ponuđač, navodi se da je posao sklopljen za uslugu „informativne video produkcije“.

  U samoj konkursnoj dokumentaciji se navodi da je Novom Sadu potreban ponuđač koji će raditi novinarsko izveštavanje u formi video priloga o aktivnostima gradskih organa, odnosno snimanje, obradu teksta i montažu video materijala sa pojedinačnih događaja u proseku od 15 do 20 događaja mesečno.

  Takođe, ugovor Grada i preduzeća Tačno predviđa distribuciju vesti i video materijala televizijama i drugim elektronskim medijima, kao i preuzimanje materijala od strane medija kroz korisnički servis ponuđača i objavljivanje na zvaničnoj internet stranici ponuđača, uz arhiviranje i čuvanje distributivnog video materijala, kao i druge poslove u produkcijskom smislu, koji za krajnji cilj imaju dostavljanje upotrebljivog materijala medijima.

  Tanjug ispred Bete i FoNeta

  Zakon dozvoljava ovakve poslove, ali iz same konkursne dokumentacije se vidi da je tender tako napravljen da posao može da dobije Tanjug ili možda još novinske agencije Beta i FoNet, znajući da u Srbiji i nema mnogo firmi koje imaju 10 pretplatnika na servis vesti.

  Od ostalih uslova tu je da ponuđač ima minimum tri novinara i dva video snimatelja, zaposlenih ili angažovanih po ugovoru, kao i da u svom vlasništvu ima video opremu, najmanje tri Full HD kamere.

  Prema podacima o javnim nabavkama iz ranijih godinama, Grad Novi Sad nije raspisivao tendere za ovakve poslove. Međutim, imao je ugovore sa Tanjugom.

  Beogradska firma Tačno, koja je sklopila posao sa Novim Sadom, krajem prošle godine stekla je pravo da za 628.000 evra, u narednih 10 godina, koristi imovinska prava Tanjuga.

  Osnivači preduzeća Tačno su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i Minacord media sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici Minacord media su pevač Željko Joksimović i Manja Grčić.

  Izvor: 021

  Foto: Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE