Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Linglong ODBIJEN: Ne može da GRADI OBJEKTE u fabričkom kompleksu

  Pokrajinski Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj doneo je 10. maja rešenje kojim se odbacuje zahtev investitora Linglong International Europe za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekata unutar fabričkog kompleksa Linglong.

  Navodi se da je odbijen zahtev za izgradnju skladišta sirovina, objekta za istovar i skladištenje čađi, guma i sumpora, kao i da je to rešenje je konačno i da se protiv njega se ne može uložiti žalba, a investitor može podneti nov usaglašen zahtev.

  U obrazloženju se navodi da je investitor putem punomoćnika Mašinoprojekt Kopring iz Beograda podneo zahtev za izdavanje rešenja o građevinskoj dozvoli za izgradnju objekata u fabričkom kompleksu, a da je Sekretarijat pristupio proveri ispunjenosti formalnih uslova za postupanje i utvrdio nedostatke.

  Između ostalog, da nije bio priložen Izveštaj Revizione komisije o izvršenoj stručnoj kontroli tehničke dokumentacije projekat za izgradnju objekta miksera za proizvodnju guma sa pratećim infrastrukturnim objektima, da su priloženi Zbirni završni izveštaji, ali ne i kompletan dokument, kao i da nedostaju strane dokumenta.

  Na društvenim mrežama pojavio se pre nekoliko dana dokument Pokrajinskog sekretarijata za energetiku u kome piše da je inspektor tog sekretarijata doneo rešenje o zatvaranju dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu, odnosno gradilišta skladišta sirovina i skladišta sumpora, čilerskog postrojenja 1 i 2, objekta za istovar i skladištenje čađi, kao i objekta za namešavanje sirovina.

  Linglong Tajr u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara, u radnoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu gradi kompleks proizvodnih objekata za proizvodnju pneumatika na oko 97 hektara, gde će proizvoditi gume za putnička, komercijalna vozila, kamione i autobuse, industrijska vozila, kao i gume za poljoprivredna vozila i mašine.

  Ukupan proizvodni kapacitet svih pogona za proizvodnju pneumatika na lokaciji je projektovan na 13,62 miliona pneumatika godišnje, a kamen temeljac postavljen je 2019. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE